Johan Vansummeren komt nog met opvallende anekdote van legendarische Roubaix-zege: "Ik neem Sep niets kwalijk"

Redactie
| 0 reacties
Johan Vansummeren komt nog met opvallende anekdote van legendarische Roubaix-zege: "Ik neem Sep niets kwalijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Vansummeren was nooit een veelwinnaar, maakte vooral in de lente van 2011 furore. Toen won de eeuwige knecht Parijs-Roubaix. Nochtans liep het in de slotkilometers nog bijna fout.

Eerst en vooral was het de ploegtactiek bij Garmin die niet helemaal op één lijn zat. Zo was de toen jong erg jonge Sep Vanmarcke nog aan het rijden achter ploegmaat Vansummeren. "Ik neem dat Sep totaal niet kwalijk. Het was niet Sep die besliste achter mij te rijden. Maar dat was een grote fout van de ploeg", aldus Vansummeren in de laatste aflevering van De Kleedkamer. 

Leegloper

Vansummeren kreeg op goed 15 kilometer van de streep dan toch een gaatje, maar finaal liep het nog bijna mis. "Ik weet nog dat ik op de laatste strook een steen raakte. Als ik er nu naar die strook zou rijden, kan ik zelfs nog zeggen op welke steen het was. Mijn tube liep leeg."

"Op twee of drie kilometer voor de finish raakte mijn velg voor het eerst de grond. 100 meter na de finish stond ik volledig plat. Ik had amper 18 of 20 seconden voorsprong, dus ik kon niet wisselen. Het was alles of niets", aldus Vansummeren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties