Jonge Belg pas in laatste honderd meter geremonteerd door Alaphilippe
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Julian Alaphilippe houdt Bjorg Lambrecht van ritzege in het Baskenland

Jonge Belg pas in laatste honderd meter geremonteerd door Alaphilippe
Foto: © photonews

In de Ronde van het Baskenland kregen de renners op de tweede dag een korte rit van net geen 150 kilometer voor de wielen, maar wel eentje over onverharde wegen met een steile slotkilometer in Gorraitz. Bjorg Lambrecht had uitzicht op een stunt van jewelste. Enkel Alaphilippe kon hem nog passeren.

Bernard, Atapuma en Bravo waren de eerste drie die een ferme kloof wisten te slaan. Ze kregen een tiental renners achter zich aan. Die werden weer tot de orde geroepen, maar Amezqueta geraakte in zijn eentje wel tot bij de drie voorin. In totaal kregen we zo vier koplopers. Een grote voorgift kregen zij echter niet.

Een blik naar de lucht leerde dat er regen in aantocht was en dat zou het op de onverharde wegen wel eens gevaarlijk kunnen maken. De organisatie greep meteen in door één van die stroken te schrappen. Vlak voor de eerste klim waren de vier alweer bijgehaald onder impuls van Astana, dat het tempo hoog bleef houden.

ASTANA BLIJFT BEUKEN

Door het aanhoudende werk van de mannen van Astana werd het peloton in drie stukken gereten. Groot waren de verschillen wel niet en alles kwam weer samen. Teuns beleefde een hachelijk momentje toen hij bij een rotonde ten val kwam. De renner van Bahrein-Merida kon wel snel weer aansluiten.

Ook de laatste gravelstrook kon niet voor spektakel zorgen, maar Adam Yates reed wel lek en belandde zo in een tweede pelotonnetje. Zijn ploegmaats van Mitchelton-Scott wachtten hem op. De Australische formatie keek wel tegen een achterstand aan van zo'n driekwart minuut tegenover de andere favorieten en kreeg de kopman niet meer voorin.

LAMBRECHT MET FELLE AANZET

Bjorg Lambrecht pakte bergop uit met een vlijmscherpe versnelling en bijna geen enkele van de grote kanonnen geraakten er nog over. Eentje lukte dat nog wel: uiteraard was dat dé man van het seizoen, Julian Alaphilippe, die zo Deceuninck-Quick.Step een nieuwe overwinning bezorgde. Lambrecht werd heel knap tweede, Kwiatkowski derde. Pieter Serry werd nog tiende.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties