"Jongens als Benoot en Vanmarcke moeten veel meer uit hun aangeboren talent kunnen halen"

Redactie
| 1 reacties
"Jongens als Benoot en Vanmarcke moeten veel meer uit hun aangeboren talent kunnen halen"
Foto: © photonews

De Belgen konden dit seizoen nog niet winnen in een klassieker en dat is toch wel al een tijdje geleden. Zit het Belgische wielrennen in een dip? Frank Hoste vindt nochtans dat er genoeg kwaliteit aanwezig is.

We blijven dit seizoen wat op onze honger zitten als hét wielerland bij uitstek. Een prachtprestatie van Thomas De Gendt in Catalonië, Tim Wellens die vaak een ritje meepikt, Greg Van Avermaet die een rit wint in Valencia... maar verder weinig uitschieters voor onze landgenoten. 

'Moeilijk afwerken'

"Belgische toppers genoeg", vindt ook Frank Hoste. "We bepalen het aanzien van de koers, kleuren mee het beeld, worden nergens weggereden. Alleen... Afwerken lukt zo moeilijk. Veelwinnaars/sluipschutters, zoals Boonen en Gilbert dat in hun gloriejaren zijn geweest, hebben we voorlopig niet meer."

Tiesj Benoot won vorig jaar de Strade Bianche, maar zal door zijn beperkte explosiviteit nooit een veelwinnaar worden. "Formidabele coureur. Maar in de vrije rol die hij vaak krijgt, drukt hij té weinig zijn stempel. Idem voor Vanmarcke. Die jongens moeten veel meer uit hun aangeboren talent kunnen halen", besluit Hoste in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties