Lotto Soudal hoopt op waaiers in de Scheldeprijs en heeft meerdere troeven om uit te spelen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Lotto Soudal heeft meerdere ijzers in het vuur in de Scheldeprijs

Lotto Soudal hoopt op waaiers in de Scheldeprijs en heeft meerdere troeven om uit te spelen
Foto: © photonews

Geen Caleb Ewan namens Lotto Soudal in de Scheldeprijs. En dus zullen de manschappen van ploegleider Frederik Willems een andere tactiek moeten hanteren. Al zijn er wel meerdere troeven om uit te spelen.

Ploegleider Frederik Willems schat door het weer een massasprint minder hoog in. "Wanneer het toch op een sprint uitdraait, verwacht ik eerder een groep van een veertig- à vijftigtal renners", vertelt hij. "De wind zou gunstig staan om waaiers te vormen, dus is het onmiddellijk na de start alle hens aan dek. De tocht door Zeeland - waar brede wegen afgewisseld worden door smalle passages - is bovendien nog twintig kilometer langer in vergelijking met vorig jaar."

Meerdere speerpunten

De koers hard maken en enkele favorieten over boord gooien. Dat zouden ze bij Lotto Soudal graag zien gebeuren. "Voor Lotto Soudal mag er gerust een groep van een twintigtal renners strijden om de overwinning. Met Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Enzo Wouters hebben we enkele ijzers in het vuur."

"Een kleine kopgroep met daarbij enkele Lotto Soudal-renners zou een mooi scenario zijn, maar daarvoor moet de waaiervorming eerst en vooral plaatsvinden. Renners als Ackermann, Jakobsen en Kittel behoren tot de favorieten en zullen het gewicht van de wedstrijd moeten dragen."

Selectie Lotto Soudal: Adam Blythe, Stan Dewulf, Frederik Frison, Nikolas Maes, Lawrence Naesen, Brian van Goethem en Enzo Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties