Lotto Soudal-toptalent moet alleen Alaphilippe voor zich dulden in Baskenland: "Dit had ik deze ochtend niet durven denken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) tevreden met tweede plek in Ronde van het Baskenland

Lotto Soudal-toptalent moet alleen Alaphilippe voor zich dulden in Baskenland: "Dit had ik deze ochtend niet durven denken"
Foto: © photonews

Straffe prestatie van onze jonge landgenoot Bjorg Lambrecht in de Ronde van het Baskenland. De Lotto Soudal-klimmer moest alleen Julian Alaphilippe voor zich dulden en eindigde knap tweede.

Lambrecht werd exact een geleden 22 jaar oud, maar had wel bijna zijn eerste WorldTour-zege beet in het Baskenland. "De ploeg heeft vandaag super gewerkt om me vooraan te houden. In de sprint wou ik op de verrassing spelen", vertelde Lambrecht na afloop bij zijn team. "Toen ik aanviel, ontstond er meteen een opening. Ik heb nooit achterom gekeken, maar ik wist dat Alaphilippe daar nog zat."

"Hij passeerde mij nog en ik kon niet in zijn wiel blijven. Desondanks bleef ik gewoon sprinten tot op de meet met alle kracht die ik nog had", aldus de Oost-Vlaamse klimmer. Al is dit natuurlijk wel een bevestiging dat Lambrecht op de goede weg is. "Al bij al ben ik tevreden met deze tweede plaats. Het is de eerste keer dat ik het podium haal in een WorldTour-wedstrijd, dus daar ben ik trots op."

'Mooi op palmares'

"Ik had het deze ochtend niet durven denken, maar dit staat toch mooi op mijn palmares. De rit van morgen is een beetje gelijkaardig, maar dan minder steil in het slot. Ik zal zien hoe het verloopt en wil er opnieuw alles uithalen. Ik hoop om de rest van de week hetzelfde gevoel te hebben zoals vandaag."

En dan is het natuurlijk ook uitkijken naar het Ardennenluik. "Indien ik met deze vorm naar de Waalse klassiekers kan trekken, zal ik Tim Wellens en Jelle Vanendert goed kunnen helpen. Ik heb er hard voor getraind om in deze periode top te zijn. In Catalonië had ik wat last van de rug, waardoor ik niet voluit kon gaan. Ondertussen gaat het beter, dus laat ons hopen dat die problemen nu van de baan zijn", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties