Ploeg van Philipsen beseft belang van juiste begeleiding: "Niet de bedoeling om zo'n talent op te branden"

Ploeg van Philipsen beseft belang van juiste begeleiding: "Niet de bedoeling om zo'n talent op te branden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen kende een uitstekende start van het seizoen, maar deed in de jongste wedstrijden zijn beklag over vermoeidheid. Zowel in de E3 BinckBank Classic als in de Ronde van Vlaanderen moest de youngster opgeven. Zijn ploeg lijkt de boodschap nu toch begrepen te hebben.

Philipsen had laten vallen dat hij in de Scheldeprijs of Roubaix nog weinig kon gaan doen. Desondanks brengt UAE hem aan de start van de Scheldeprijs, evenwel zonder verwachtingen. "We leggen hem geen enkele druk op", stelt ploegleider Allan Peiper bij Sporza. "Niets moet, alles kan of mag."

Hij kan zich optimaal verder ontwikkelen 

Allan Peiper

Peiper specifieert nog eens welke bedoelingen de ploeg heeft met Philipsen. "We hebben voor de start van het seizoen gezegd dat Jasper Philipsen bij ons de tijd krijgt om te leren. Hij kan zich optimaal verder ontwikkelen als renner. Dat was ons vooropgesteld plan."

Gaat de jonge Belgische renner nu nog deelnemen aan Roubaix of niet? "Of hij zondag start in Parijs-Roubaix bespreken we na de Scheldeprijs, want het is niet de bedoeling om zo'n talent op te branden." In die Scheldeprijs trekt UAE wellicht de kaart van Simone Consonni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties