Trainer van Peter Sagan zoekt naar redenen voor mindere vorm van zijn pupil

Trainer van Peter Sagan zoekt naar redenen voor mindere vorm van zijn pupil
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van Milaan-Sanremo tot Parijs-Roubaix wilde Peter Sagan er zeker staan dit seizoen. Ondertussen zijn zowel Sanremo als de Ronde van Vlaanderen al gepasseerd en holt Sagan nog altijd achter zijn beste vorm aan. Het zet ook zijn entourage aan het denken.

Zijn trainer Patxi Vila had het er voorbij zondag nog over toen hij aan de finish in Oudenaarde de media te woord stond. "We jagen goede resultaten en dat goede gevoel na. Voorlopig komt het maar niet. Hij heeft niet het gevoel dat hij had in het verleden en we moeten analyseren waarom dat het geval is", beweerde Vila.

Het maagvirus dat Sagen enige tijd geleden opliep, heeft er wellicht wel wat mee te maken. "Dat heeft zeker niet geholpen", weet Vila. "Het heeft meer effect op hem dan we eerst gedacht hadden. Het is geen excuus, maar het heeft niet geholpen."

DOELSTELLINGEN NIET VERLEGD

Het is ook niet zo dat de doelstellingen nu maar eventjes verlegd worden. "Milaan-Sanremo, Vlaanderen en Roubaix waren de drie grote doelen. Het is niet dat we die vooruit geschoven hebben. Dat klopt niet. We wilden dat hij honderd procent zou zijn van Milaan-Sanremo tot het einde van de klassiekers."

Hier en daar zijn er wel tekenen van beterschap en daar trekt het team rond de drievoudig wereldkampioen zich aan op. "Ik zag een betere Peter aan het einde van de Ronde dan in het middenstuk. Het komt stilletjes aan terug, maar hij zit nog altijd niet in topvorm. Als we niet winnen, is het teleurstellend. We hebben hier zes maanden hard voor gewerkt. Het is teleurstellend, maar dit is sport en we moeten vooruit kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties