Alaphilippe komt met de schrik vrij, ernstiger verhaal bij jonge Belg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Valpartij in Ronde van het Baskenland zonder ernstige gevolgen voor Alaphilippe

Alaphilippe komt met de schrik vrij, ernstiger verhaal bij jonge Belg
Foto: © photonews

In de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland was Julian Alaphilippe nog naar de overwinning gereden. Ook voor de derde rit was hij één van de grote kanshebbers, tot hij betrokken geraakte bij een val aan hoge snelheid. Het ging met enige pijn gepaard, maar achteraf bleek het mee te vallen.

"Het is niets serieus", meldt het goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step. "Ik heb schaafdwonden en pijn, het team zal me blijven monitoren. Ik weet enkel nog dat voor mij wielen mekaar raakten en het volgende moment lag ik op de grond. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik val aan hoge snelheid. Ik en blij dat ik de etappe kon uitrijden. Het enige wat we nu kunnen doen, is zien hoe het verder gaat."

OOK BEPERKTE SCHADE BIJ KWIATKOWSKI EN THOMAS

Ook Michal Kwiatkowski was overigens één van de betrokken renners bij diezelfde massale valpartij. Net als Tourwinnaar Geraint Thomas. Ook zij konden allebei het laatste deel van de rit afwerken en lieten daarna weten al bij al oké te zijn.

Minder goed vergaat het onze landgenoot Steff Cras, die reeds ten val kwam op zeventig kilometer van de streep. De renner van Katusha liep gelukkig geen breuken op, maar moest wel vier hechtingen krijgen in de linkerhand. Hij keert vandaag terug naar België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties