Belgische ploegleider breekt zich het hoofd over Kittel: "Zo kan het niet verder"

Belgische ploegleider breekt zich het hoofd over Kittel: "Zo kan het niet verder"
Foto: © photonews

Wat was dat pijnlijk om te zien. Op weg naar Schoten werd Marcel Kittel er in 'zijn' Scheldeprijs gewoonweg uitgebonjourd. Simpelweg niet meekunnen. De malaise is groot en ook bij zijn ploeg weten ze haast niet meer wat gedaan. Tijd voor een crisisberaad, denkt Dirk Demol.

Je mag dan nog zo positief ingesteld zijn, over de prestaties van Kittel valt er nog weinig goeds te vertellen. Overleg is aan de orde. "We kunnen ons niet blijven verstoppen", oordeelt Demol in Het Nieuwsblad. "We kunnen de komende weken samenzitten met Marcel, zijn trainers en de ploegleiding. Een crisisberaad."

Na de nieuwe mentale klap, die de Scheldeprijs ongetwijfeld was, is het de vraag of het verstandig is om Kittel in een koers van niveau snel weer op een fiets te zetten. "In principe rijdt Marcel de komende weken de Ronde van Yorkshire en de Ronde van Californië, maar voor hij weer aan koersen denkt, moeten we proberen hem weer op niveau te krijgen."

Marcel is en blijft een wereldcoureur 

Dirk Demol

Voor Demol is het een moeilijke evenwichtsoefening. Hij wil ook niet te hard zijn en zo het moreel nog dieper onder nul duwen, maar kan ook moeilijk om de realiteit heen. "Marcel is en blijft een wereldcoureur, maar op dit moment is hij simpelweg niet goed genoeg. Zo kan het niet verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties