Boonen stippelt scenario uit en ziet revelatie uit de Ronde opnieuw scoren: "Ik heb hem bij mijn favorieten staan"

Boonen stippelt scenario uit en ziet revelatie uit de Ronde opnieuw scoren: "Ik heb hem bij mijn favorieten staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als viervoudig winnaar is Tom Boonen uiteraard een echte expert wanneer het op Parijs-Roubaix aan komt. Hij ziet de koers op een manier verlopen waarbij Kasper Asgreen, één van de verrassende smaakmakers uit de Ronde, het wel eens opnieuw heel goed zou kunnen doen.

Boonen is onder de indruk van wat de Deen in de Ronde liet zien, gaf hij toe in Extra Time Koers. "Die is eigenlijk nog maar een jaar prof. Dat is een gast waar ik al heel veel goeie dingen van gehoord heb. Het was de eerste keer dat hij voor het grote publiek de neus aan het venster stak. Ik heb hem bij mijn favorieten staan voor zondag."

Tussen de oren lijkt het wel goed te zitten bij Asgreen. "Hij heeft een redelijk sterke kop op staan. Fysiek kan hij het aan en ik denk dat hij mentaal ook zijn voorbereiding op Parijs-Roubaix heeft ingezet. Ik verwacht een atypische wedstrijd. Ik denk dat er een groep vroeg gaat wegrijden en daarvan mannen zoals hem gaan overschieten. Die krijgen die vrijheid nog."

GEEN VEELWINNAAR

Zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen is voor Asgreen een fameuze adelbrief die hij kan voorleggen.  Is hij vertrokken om één van de kopmannen te worden? "Het zal niet iemand worden die heel veel koersen gaat winnen, maar hij is wel een degelijke coureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties