Greipel komt zelf met de vraag van één miljoen: "Moet ik nog doorgaan?"

Greipel komt zelf met de vraag van één miljoen: "Moet ik nog doorgaan?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Is dit het dan geweest voor André Greipel? Even komen uitzwaaien met godbetert een 21ste plaats in de Scheldeprijs. Het was voor de Duitser alvast een mentale tik dat hij in een niet al te sterk deelnemersveld niet kon meedoen voor de prijzen. Greipel stelt zich zelf vragen bij zijn toekomst.

Een zelfkritische Greipel gaat zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. "Ik reed in de goede waaier. Ik had zelfs een paar ploegmaats gevraagd om mee de achtervolging te rijden op de twee vluchters. Maar op het eind heb ik werkelijk alles verkeerd gedaan", is de sprinter van Arkéa-Samsic in HLN streng voor zichzelf. "Ik was gewoon niet goed."

Mijn instinct als sprinter is weg 

André Greipel

Wat ging er dan verkeerd? "Mijn positie, mijn snelheid, alles. Ik zat niet eens in een positie om te vechten voor de overwinning. Als je daar zit en je vindt geen vrij wiel, dan lukt het gewoon niet. Dat is allemaal mijn eigen schuld. Ik kan veel beter dan dit. Ik mis het instinct van de dingen juist te doen. Mijn instinct als sprinter is weg."

Een redelijk problematische vaststelling. "Ik zoek redenen waarom het niet meer lukt. Misschien ben ik te oud geworden. Ik heb een klik nodig en die komt er gewoon niet. Of ik twijfel over mijn toekomst? Ik ben realistisch. Ik moet eerlijk zijn met mezelf. Soms is het moment daar om te beslissen. Moet ik nog doorgaan, ja of neen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties