Jasper Stuyven legt uit waar de liefde voor Roubaix vandaan komt

Jasper Stuyven legt uit waar de liefde voor Roubaix vandaan komt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar is misschien nog niet geweest zoals verwacht voor Jasper Stuyven, maar het gaat in stijgende lijn. In de Ronde van Vlaanderen ging de renner van Trek-Segafredo toch al lang mee. In Parijs-Roubaix, de koers die hij zo graag rijdt, zou het dus wel eens bingo kunnen zijn.

De ochtend van Parijs-Roubaix voelt niet anders aan dan de ochtend van een andere grote koers. Het geeft me niet meer druk. Ik voel gezonde stress. De liefde voor deze koers komt door goede prestaties te leveren en ervan te genieten", omschrijft Stuyven zijn gevoel in aanloop naar de Hellenklassieker. "Eerlijk gezegd kan ik niet één iets aan Roubaix opnoemen waar ik niet van houd."

Hij heeft ook zo zijn favoriete plaatsjes op het parcours. "Cysoing is mijn favoriete sector. Ik viel er aan toen ik won als junior en het was beslissend toen ik tweede eindigde bij de U23. Het is ook waar mijn fanclub naartoe trekt, en dat geeft dat beetje extra, maar ik heb me aan die sector altijd goed gevoeld."

De Ronde van Vlaanderen gaf me vertrouwen 

De aanloop naar Parijs-Roubaix is wisselvallig geweest. Toch toont Stuyven zich optimistisch. "Mijn voorbereiding is af, maar was niet ideaal aangezien ik ziek geraakte voor Kuurne-Brussel-Kuurne en ik dit echt voelde in de voorbije koersen. De Ronde van Vlaanderen gaf me veel vertrouwen. Het was de eerste dag waarop ik me weer de Jasper voelde die ik moet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties