Kinesist Lieven Maesschalck heeft waarschuwing in huis voor Sep Vanmarcke

Kinesist Lieven Maesschalck heeft waarschuwing in huis voor Sep Vanmarcke
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is voor Sep Vanmarcke opnieuw terugvechten na een zoveelste blessure. Bij Lieven Maesschalck is hij alvast aan het goede adres om aan zijn herstel te werken. Een samenwerking die Vanmarcke wel kan appreciëren, maar Maesschalck staat ook op zijn strepen: Vanmarckes knie moet rust krijgen.

Dat is uiteraard niet simpel bij een renner voor wie het voorjaar zo belangrijk is. Bovendien was het plan van Vanmarcke ook om door te gaan tot en met de Amstel Gold Race. Daar lijkt hij toch van af te stappen, nu zijn kinesist op een rustperiode hamert.

De linkerknie van Vanmarcke is sinds de Ronde van Vlaanderen overigens weer gaan zwellen. "Tijdens een koers van 270 kilometer als de Ronde moet een renner zijn knie uren aan een stuk strekken en plooien en in Vanmarckes geval dus met een zwelling. Het gewricht heeft daarop gereageerd", zegt Maesschalck in HLN.

De voornaamste zaak is dat de pijn draaglijk is voor hem 

Lieven Maesschalck

Hij weet hoe er echt genezing kan optreden. "De voornaamste zaak is dat de pijn draaglijk is voor hem, want gevaren voor de toekomst zijn er eigenlijk niet. De knie heeft vooral rust nodig." Al begrijpt de fysiotherapeut ook wel dat het voor de renner in kwestie niet simpel is. "Dit is voor Vanmarcke de belangrijkste periode van het jaar en die laat je natuurlijk niet zomaar schieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties