Parijs-Roubaix krijgt voor allereerste keer Afrikaan aan de start: "Een droom die uitkomt"

Joseph Areruya is eerste Afrikaan ooit die Parijs-Roubaix gaat rijden

Parijs-Roubaix krijgt voor allereerste keer Afrikaan aan de start: "Een droom die uitkomt"
Foto: © photonews

Parijs-Roubaix krijgt komende zondag een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis zal een zwarte Afrikaan aan de start staan van het Monument. Het is de Rwandees Joseph Areruya die deze eer te beurt valt. Hij wil vooral leren om dan in volgende edities beter te doen.

Areruya is een renner van Delko Marseille Provenance en maakt sinds maart 2018 deel uit van het Franse team. Hij bedankte voor deze kans met zeges in La Tropicale Amissa Bongo, de Ronde van Rwanda en een individuele tijdrit in Rwanda. Hij werd ook verkozen tot Afrikaans wielrenner van het jaaren nu is hij toe aan zijn eerste grote klassieker.

Het is een geweldige eer voor mij 

"Het is een geweldige eer voor mij om deel uit te maken van zo'n wielermonument. Het is een droom die uitkomt. Ik was al aan de kasseien van Roubaix aan het denken tijdens de kasseirit in de Ronde van Rwanda in Kigali", zegt Areruya aan CyclingPub.

"Mijn doel is dit jaar om op tijd de finish te halen en hierna beter te doen", verwoordt hij zijn doelstelling. "Ik weet dat mijn ervaring gedeeld zal worden met het Afrikaanse continent en ik hoop dat jonge Rwandezen me zullen willen immiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties