Ploegmaat is duidelijk: "Ik daag je uit om een groter talent dan Mathieu van der Poel te vinden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties

Dries De Bondt (Corendon-Circus) vindt Mathieu van der Poel het grootste talent ter wereld

Ploegmaat is duidelijk: "Ik daag je uit om een groter talent dan Mathieu van der Poel te vinden"
Foto: © photonews

In het veld maakt hij al jaren indruk, maar dat doet ene Mathieu van der Poel tegenwoordig ook op de weg. Echt verbaasd is ploegmaat Dries De Bondt (Corendon-Circus) niet door de prestaties van de Nederlander.

"Verbazen is te sterk uitgedrukt. Hij lost de verwachtingen gewoon in", vertelt De Bondt over de prestaties van Van der Poel. "Ik had al in enkele interviews aangegeven dat we dit seizoen een klassieker zouden winnen. Dat is toch al gelukt, dus op dat vlak stelt hij zeker niet teleur."

De Bondt, woensdag nog in de aanval in de Scheldeprijs, gaat zelfs nog een stapje verder. "Op dit moment zitten wij met het grootste talent van de wereld in de ploeg. Dat moeten we appreciëren. Onder meer door zo hard mogelijk te werken voor hem."

"Aan Mathieu om iets te doen met dat talent"

Het grootste talent van de wereld. Aan superlatieven geen gebrek dus. "Je mag mij altijd van de wijs brengen door een andere renner op te noemen. Ik daag je uit", lacht de voormalige student bedrijfsmanagement-marketing. "Nu is het aan Mathieu om te bevestigen, want talent betekent natuurlijk niet meteen ook een palmares. Aan hem om iets te doen met dat talent."

"In de Ronde van Vlaanderen was hij de sterkste man in de koers", blijkt hij terug op de vierde plek van Van der Poel. "Ik denk dat niet, ik weet dat gewoon. Als er dan toch één puntje van kritiek mag zijn: hij moet nog iets attenter zijn. Verder kan je niks zeggen over zijn debuut in de Ronde. Hij reed een schitterende koers en werd nooit verrast. Behalve dan bij die valpartij", besluit De Bondt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties