Schachmann weet van geen ophouden en vloert drie andere klimmers voor derde ritzege

Schachmann weet van geen ophouden en vloert drie andere klimmers voor derde ritzege
Foto: © photonews

De uitslag voorspellen in de Ronde van het Baskenland is tegenwoordig wel erg gemakkelijk. Toch als het over de ritwinnaar gaat. Door in te zetten op Maximilian Schachmann, neem je weinig risico. De Duitser rijdt met wonderbenen rond en won nu al drie van de vier ritten.

Zonder Alaphilippe ging de vierde rit van start in het regenachtige Baskenland. Zeven renners meldden zich wel voor de ontsnapping van de dag: De Marchi, Grmay, Iturria, Monfort, Storer, Verona en Williams. Er kwamen nog wel wat tegenaanvallen, tevergeefs. De zeven koplopers kregen ook maar weinig speelruimte.

In de loop van de dag waren er nog een aantal opgaves. Kwiatkowski was toch nog onvoldoende hersteld van zijn valpartij in de vorige rit en stapte alsnog af. Op de steilere stroken spatte de kopgroep uiteen. Verona en De Marchi waren de twee sterkste vluchters. Monfort daarentegen moest de rol lossen.

PECH VOOR DECEUNINCK-QUICK.STEP

Verona en De Marchi hielden het vol tot op dertien kilometer van de aankomst. Op dat moment had de groep der favorieten alle vluchters teruggegrepen. Het was dan in volle spanning wachten op de slotklim, maar Deceuninck-Quick.Step zag voordien reeds alle hoop verloren gaan door een valpartij in een bocht van Astana-renner Lutsenko op zeven kilometer van de finish.

Mas lag er immers ook weer bij, voor de tweede dag op rij. Eveneens gevallen: zijn ploegmaats Honoré en Serry. Adam Yates toonde zijn ambitie op zo'n drie en een halve kilometer van de streep. Leider Schachmann ging mee in zijn zog. Ook Pogacar en Fuglsang waren bergop bij de besten.

SCHACHMANN DOET HET IN DE SPRINT

Met hun vieren konden ze toch een kloofje slaan. De anderen zagen hen pas terug na de finish, want de laatste anderhalve kilometer liep weer bergafwaarts. Pogacar zette druk in de afdaling, maar Schachmann reed het gaatje dicht. In de sprint beschikte de Duitser dan ook nog eens over de macht om erop en erover te gaan en zo zijn derde ritzege te boeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties