Tom Boonen herkent zichzelf in Mathieu van der Poel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 51 reacties

Tom Boonen looft de gretigheid van Mathieu van der Poel

Tom Boonen herkent zichzelf in Mathieu van der Poel

Bij het bekijken van de wedstrijden uit de huidige klassieke periode, wil het bij Tom Boonen nog wel eens kriebelen. Een tweede carrière als wielrenner is echter niet aan de orde. Bovendien ziet hij wel gelijkenissen met een renner uit de huidige generatie: Mathieu van der Poel.

Boonen kwam met die vaststelling naar buiten tijdens een Facebook Live voor Sporza. "Ik herken mezelf wel in de gretigheid van Mathieu van der Poel", zegt Boonen. "In mijn beginjaren had ik dat ook. Hij wil overal winnen en is overal goed. Die remonte in de Ronde van Vlaanderen. Dat is één van de strafste dingen die ik al zag."

Zowat iedereen had het erover in de dagen nadien. Wat maakte dat nu juist zo speciaal? "In zo'n verloren positie toch nog die weerbaarheid tonen om terug te keren, en dan nog proberen om de koers te winnen: dat is niet veel jongens gegeven."

GEEN FAN VAN WITTE BROEK

Er is slechts één iets aan Mathieu van der Poel waar Boonen minder fan van is: de witte broek die hij droeg tijdens de Ronde van Vlaanderen. "Toen ik het zag, dacht ik onmiddellijk: 'Ai, foutje.' Na mijn wereldtitel heb ik in de Ruta del Sol ook ooit met een witte broek rondgereden, maar ik heb die al snel links laten liggen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties