Tom Boonen herkent zichzelf in Mathieu van der Poel

Tom Boonen herkent zichzelf in Mathieu van der Poel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij het bekijken van de wedstrijden uit de huidige klassieke periode, wil het bij Tom Boonen nog wel eens kriebelen. Een tweede carrière als wielrenner is echter niet aan de orde. Bovendien ziet hij wel gelijkenissen met een renner uit de huidige generatie: Mathieu van der Poel.

Boonen kwam met die vaststelling naar buiten tijdens een Facebook Live voor Sporza. "Ik herken mezelf wel in de gretigheid van Mathieu van der Poel", zegt Boonen. "In mijn beginjaren had ik dat ook. Hij wil overal winnen en is overal goed. Die remonte in de Ronde van Vlaanderen. Dat is één van de strafste dingen die ik al zag."

Zowat iedereen had het erover in de dagen nadien. Wat maakte dat nu juist zo speciaal? "In zo'n verloren positie toch nog die weerbaarheid tonen om terug te keren, en dan nog proberen om de koers te winnen: dat is niet veel jongens gegeven."

GEEN FAN VAN WITTE BROEK

Er is slechts één iets aan Mathieu van der Poel waar Boonen minder fan van is: de witte broek die hij droeg tijdens de Ronde van Vlaanderen. "Toen ik het zag, dacht ik onmiddellijk: 'Ai, foutje.' Na mijn wereldtitel heb ik in de Ruta del Sol ook ooit met een witte broek rondgereden, maar ik heb die al snel links laten liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties