Van Avermaet denkt dat Parijs-Roubaix heel anders zal verlopen dan Ronde van Vlaanderen

Van Avermaet denkt dat Parijs-Roubaix heel anders zal verlopen dan Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een terugkeer op de wegen waar hij al eens gewonnen heeft: wellicht kan er Greg Van Avermaet geen groter plezier gedaan worden. De kopman van CCC kent als geen ander het verschil tussen Roubaix en Vlaanderen. Daarom vreest hij ook niet voor een scenario zoals vorige zondag.

 "Ik hou van Parijs-Roubaix. Ik maak geen geheim van mijn verlangen om de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar Parijs-Roubaix is een heel speciale koers voor mij. Dat was al zo voor mijn overwinning in 2017 en sindsdien heeft het een speciaal plekje in mijn carrière als enige Monument dat ik al gewonnen heb", verklaart Van Avermaet zijn liefde voor deze wedstrijd.

"Er is geen andere koers zoals Parijs-Roubaix. Elk van die 29 sectoren kan de koers beslissen en vaak heb je er geen controle over. Mijn vorm is iets waar ik wel controle over heb en ik ben heel tevreden over hoe ik dit seizoen tot dusver gekoerst heb", getuigt Van Avermaet.

AGRESSIEF KOERSEN

Het grote probleem in de Ronde was dat er diep in de finale nog zoveel volk in zijn wiel zat. Iets wat hij in Roubaix niet verwacht. "In tegenstelling tot de Ronde van Vlaanderen denk ik niet dat we een grote groep zullen zien in de finale. Ik hoop agressief te koersen en te strijden voor de overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties