Vanmarcke heeft lessen getrokken: "Ik ga ervan uit dat dat er dit voorjaar niet meer van komt"

Vanmarcke heeft lessen getrokken: "Ik ga ervan uit dat dat er dit voorjaar niet meer van komt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Houdt de knie van Sep Vanmarcke stand? Het is de grote vraag voor Parijs-Roubaix van komende zondag. En zoja, wat voor een wedstrijd kan Vanmarcke dan rijden? De renner vraagt het zich ook zelf af. Hij gaat er wel vanuit dat de grote topvorm er niet meteen zit aan te komen.

Wel goed nieuws is dat hij elke dag een beetje minder pijn heeft. "De positieve teneur trok zich door in de Scheldeprijs. Ik ben wel geneigd het tekort in mijn linkerbeen te recompenseren met mijn rechter, waardoor ik naar het einde van de wedstrijd wat verkrampt in het zadel zat. Het is wat het is. Ik moet het aanvaarden", besluit Vanmarcke in HLN.

Hij heeft wel een aantal dingen geleerd. "Dat het er zondag zeker niet makkelijker op wordt. Met de Ronde en de Scheldeprijs heb ik nu wel wat extra competitie in de benen, maar mijn top halen wordt moeilijk, vrees ik. Ik ga ervan uit dat dat er dit voorjaar niet meer van komt. Voordeel is: geen grote verwachtingspatronen meer."

Het moet nu echt supersnel gaan 

En toch. Ook in 2013 sukkelde Vanmarcke tijdens het voorjaar met pijn aan de knie, maar werd hij wel nog tweede in Roubaix. "In 2013 kreeg ik iets meer tijd. Mensen trekken ook de parallel met Mathew Hayman in 2016. Het grote verschil is: hij kreeg een maand de tijd om te herstellen, ik... een week. Het moet nu echt supersnel gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties