Verkenning frist het geheugen van Wout van Aert weer op: "Het is altijd schrikken"

Verkenning frist het geheugen van Wout van Aert weer op: "Het is altijd schrikken"
Foto: © photonews

Vele ploegen zijn het parcours van Parijs-Roubaix nog eens gaan verkennen en Jumbo-Visma was geen uitzondering. Het heeft met Wout van Aert dan ook een renner in huis die het wel eens heel erg goed kan doen. Die verkenning heeft hem toch veel bijgebracht, zo liet hij achteraf weten.

Een verplicht nummer is dat dus helemaal niet voor Van Aert. "Deze verkenning is heel belangrijk voor mij. Het is nog maar mijn tweede Parijs-Roubaix en soms vergeet je welke kasseistroken mekaar opvolgen. Het is ook altijd schrikken hoe het Bos van Wallers en Carrefour de l'Arbre erbij liggen. Dat vergeet je snel", zegt Van Aert aan Sporza.

Uiteraard koestert Wout van Aert wel wat verwachtingen. "Het is de wedstrijd die me het best moet liggen. Roubaix spreekt ook het meest tot de verbeelding. Dit parcours is net iets minder explosief dan de Ronde van Vlaanderen. Bovendien moet je hier ook beter met de fiets kunnen rijden."

Na de Ronde ben ik snel hersteld 

Wout van Aert

Dan nog is het niet altijd een evidentie om al die kasseien goed over te geraken. "Als je de kasseien goed kan inschatten, rijd je minder lek, moet je minder vertragen, kan je de bochten beter nemen: dat spreekt me wel aan. Mijn conditie is nog altijd zeer goed en na de Ronde ben ik snel hersteld. Het zou mooi zijn om met een topprestatie af te sluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties