Interview Yves Lampaert spreekt over zijn voorjaar en over hoe er anders naar hem wordt gekeken

Yves Lampaert spreekt over zijn voorjaar en over hoe er anders naar hem wordt gekeken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert heeft zich in zijn trio van Belgisch kampioen al meermaals laten zien, maar tot een overwinning leidde dat nog niet.

Omloop Het Nieuwsblad (7e), Kuurne-Brussel-Kuurne (5e), Strade Bianche (11e), E3 Harelbeke (18e), Dwars Door Vlaanderen (8e) en de Ronde van Vlaanderen (17e): het aantal ereplaatsen van Yves Lampaert is groot dit seizoen.

Bovendien was hij in enkele tijdritten in het voorjaar ook goed voor enkele ereplaatsen. "Globaal genomen heb ik al beter gereden dan vorig jaar, maar wel nog geen overwinning gepakt. Het is ook zaak te genieten van mijn trui en ontspannen te koersen", aldus Lampaert voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen.

Kritiek?

"Het was al zeer degelijk, maar een prijs blijft voorlopig uit. Parijs-Roubaix winnen? Dat zou zeker ook mooi zijn, maar er zijn maar een beperkt aantal kansen. Je kan ook tevreden zijn zonder een overwinning in het voorjaar."

De druk op Lampaert was dit voorjaar ook wat anders door zijn nieuw statuut: "Er wordt op een andere manier gekeken naar mijn prestaties, dat klopt. Als ik eens een mindere uitslag rij, ben ik volgens sommigen te afwezig geweest - al hebben ze dan niet per se gezien welk werk ik onderweg allemaal heb gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties