Interview met Tom Van Asbroeck: "Vier jaar in dienst gereden, maar nu mezelf bewijzen" & "Ambitie is de Tour van 2020"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Interview met Tom Van Asbroeck: "Vier jaar in dienst gereden, maar nu mezelf bewijzen" & "Ambitie is de Tour van 2020"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na vier jaar in de WorldTour zocht en vond Tom Van Asbroeck zijn heil bij het bescheiden maar tegelijk ambitieuze Israel Cycling Academy. "Leuk om in zo'n project te zitten", zegt de ex-renner van Education First en LottoNL-Jumbo.

Tom, je bent sinds dit seizoen nieuw bij Israel Cycling Academy. Hoe zijn die eerste maanden verlopen?
"Het gaat goed. Dit is een heel vooruitstrevende ploeg. De ploeg wil groeien en is met de toekomst bezig. Leuk als je daar deel van kan uitmaken en om in zo'n project te zitten."

Is de ambitie van deze ploeg om naar de WorldTour te gaan? 
"Het hoofddoel is om volgend jaar naar de Tour de France te gaan. Enerzijds zit je natuurlijk met die puntenregeling (de beste ploeg uit de Europe Tour krijgt een wilcard, red.). Als dat niet lukt, is er nog een minder budgetvriendelijke mogelijkheid en dat is naar de WorldTour gaan. Maar de ploeg is dus echt bezig met de toekomst. Dat is wel leuk om daar mee aan te werken."

Wat zegt die voorlopige tussenstand? 
"We gaan redelijk wat punten nog moeten pakken (lacht). We hebben een achterstand, dus die moeten we nog goedmaken."

Jullie blijven natuurlijk ook de ploeg met de meeste renners om die punten te sprokkelen. 
"We hebben de meeste renners, maar dat wil niet automatisch zeggen dat je de meeste punten gaat pakken, hé. De mannen die dit project financieren hebben alvast voldoende geld, dus daar gaat het zeker niet aan liggen."

Wat zijn jouw doelen nog dit seizoen?
"Ik wil mezelf graag bewijzen. Ik heb vier jaar in dienst van andere grote jongens gewerkt. Ik deed dat met plezier, maar nu wil ik meer mijn eigen kansen gaan en mijn jaar van 2014 zo goed mogelijk proberen te herhalen. Dat is mijn doel."

Geen grote ronde dit jaar? 
"De ploeg rijdt de Giro, maar ik heb gepast met het oog op de Europe Tour. De Giro is heel mooi maar tegelijk heel zwaar en dus niet efficiënt om punten te pakken. Je kan af en toe enkele punten sprokkelen, maar je moet al top drie rijden in de sprint. Er zijn heel weinig punten te verdienen, terwijl er mooie wedstrijden zijn zoals de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van Noorwegen en enkele eendagswedstrijden waar je veel meer punten kan verdienen. Dat is iets realistischer om een goede uitslag te rijden. Zeker met het doel van de ploeg in het achterhoofd: punten sprokkelen."

Je moet dus eigenlijk al een 'wiskundeknobbel' zijn om bij Israel Cycling Academy te mogen rijden? 
"Bwaa, nee. Je moet vooral een beetje logisch kunnen nadenken, maar dan moeten de benen natuurlijk ook nog willen meewerken." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties