Adam Yates wint de slotrit in Baskenland, Emanuel Buchmann speelt eindzege nog kwijt aan Spanjaard
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Adam Yates wint de voorlaatste etappe in de Ronde van het Baskenland

Adam Yates wint de slotrit in Baskenland, Emanuel Buchmann speelt eindzege nog kwijt aan Spanjaard
Foto: © photonews

De zesde en laatste etappe in de Ronde van het Baskenland is gewonnen door Adam Yates. De Brit van Mitchelton-Scott ontsnapte in het slot van zijn metgezellen. Emanuel Buchmann speelde zijn eindzege nog kwijt aan de Spanjaard Jon Izagirre (Astana). Opnieuw een Kazachs feestje dus.

Zaterdag stond de slotrit in de Ronde van het Baskenland op het programma. Emanuel Buchmann begon als leider aan die slotetappe en het was dus de vraag of de Duitser van BORA-hansgrohe kon standhouden. Twee landgenoten hadden er best wel zin in. Dries Devenyns en Tosh Van der Sande maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep met ook onder meer Ulissi, Verona, De Marchi en Mollema. 

Maar Astana controleerde in het peloton en hield het tempo hoog. Het plan was dan ook om Buchmann nog uit de leiderstrui te fietsen. Adam Yates versnelde en kreeg onder meer Astana-mannen Fuglsang en Izagirre mee. Maar ook de jonge Pocagar, verrassing van de UAE Tour, en de Ier Martin hadden hun wagonnetje aangepikt. 

Moeilijke dag voor Buchmann

Buchmann kende een moeilijk dagje en kwam al snel geïsoleerd te zitten. Zo was het al snel duidelijk dat Izagirre de grootste bedreiging op de gele leiderstrui zou vormen. Ex-gele trui Schachmann deed nog alles om de Duitser zijn eindzege te redden, maar dat bleek ijdele hoop. 

Yates liet zijn metgezellen achter zich en had aan de streep een nipte bonus over. Izagirre pakte zoals verwacht de eindzege, terwijl Buchmann domweg het podium nog misliep. De Duitser reed in de slotmeters verkeerd en viel zo zelfs nog naast het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties