Ploegleider blikt terug op tragische overlijden Michael Goolaerts: "Je kon niet kwaad zijn op Michael"
Redactie
| 0 reacties

Ex-ploegleider Michiel Elijzen blikt terug op tragische overlijden van Michael Goolaerts

Ploegleider blikt terug op tragische overlijden Michael Goolaerts: "Je kon niet kwaad zijn op Michael"
Foto: © photonews

Michael Goolaerts kreeg vorig jaar met hartfalen te maken in Parijs-Roubaix en overleed later in het ziekenhuis. Ex-ploegleider Michiel Elijzen heeft het daar nog steeds moeilijk mee.

8 april 2018. Een donkere dag in de geschiedenis van Parijs-Roubaix. Michiel Elijzen, nu werkzaam bij Sunweb, blikt in een podcast van Sporza terug op het overlijden van Goolaerts. Op de tweede kasseistrook ging het al helemaal fout toen Goolaerts ten val kwam. Omdat Veranda's Willems-Crelan bij de laatste ploegwagens zat, duurde het wat langer voor Elijzen bij zijn renner kwam. 

"Daar zag ik dat het om Michael ging en dat het geen 'normale' valpartij was", vertelt Elijzen. "Als iemand zijn sleutelbeen breekt, merk je dat onmiddellijk op. Hier lag Michael roerloos op zijn rug. Een dokter riep dat Michael een hartaanval had. Plots werd alle nodige apparatuur uit de ambulance genomen. Dat was enorm schrikken, want ik had zoiets nog nooit gezien. Plots moet je hulp bieden door een infuus vast te houden en zit je middenin een soort achtbaan van emoties."

'Bij Michael blijven of niet?'

Uiteindelijk moest Elijzen een moeilijke keuze maken. "Moest ik nu bij Michael blijven of niet? Uiteindelijk kon ik nog maar weinig doen, de hulpverleners waren volop met hem bezig. Ik besloot daarom terug in de koers te gaan. Achteraf heb ik me wel vaak de vraag gesteld of ik alles gedaan had wat ik kon doen", bekent de ploegleider. 

Een jaar na het tragische overlijden is de pijn zeker nog niet verdwenen. "Je denkt dat topsporters onoverwinnelijk en onsterfelijk zijn, maar dat is dus niet zo. Michael was zo'n talentvolle jongen. Hij was volop aan het ontdekken wat zijn mogelijkheden waren. Hij was goedlachs en een sfeermaker. Op hem kon je niet kwaad zijn. Bij zijn begrafenis merkte je aan al het volk hoe geliefd hij was", besluit Elijzen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties