Prestaties van 'jong veulen' Mathieu van der Poel zetten Tom Dumoulin aan het denken: "Trainen wij wel op de juiste manier?"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties

Tom Dumoulin (Sunweb) geniet van jong veulen Mathieu van der Poel

Prestaties van 'jong veulen' Mathieu van der Poel zetten Tom Dumoulin aan het denken: "Trainen wij wel op de juiste manier?"
Foto: © photonews

Voorlopig zal Tom Dumoulin Mathieu van der Poel niet veel tegenkomen op de weg, maar de Giro-winnaar van 2017 is wel onder de indruk van wat de 24-jarige Van der Poel allemaal doet.

Mathieu van der Poel krijgt lof uit alle hoeken. Ook van ronderenner en landgenoot Tom Dumoulin. "Hij is echt nog een jong veulen in de wei", vertelt Dumoulin in gesprek met de NOS. "Hij is een echt koersdier en dat straalt hij ook gewoon uit. Daar kan ik heel erg van genieten."

Maar Dumoulin gaat nog een stap verder wat betreft het trainingsregime van de 24-jarige renner van Corendon-Circus. "Zijn prestaties van nu en op het NK zetten mij wel aan het denken of wij als wegrenners wel op de juiste manier trainen. In de winter doet hij iets totaal anders door heel kort en intensief te trainen. Op een heel andere manier dan wij dat doen. En hij staat er gewoon."

"Hij kan ook de lengte en de explosiviteit aan. Als ik ooit voor de klassiekers ga, dan zal ik toch eens met Mathieu moeten praten", lachte Dumoulin nog. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties