Wie volgt Peter Sagan op in Roubaix? Dit zijn onze sterren!

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 68 reacties
Wie volgt Peter Sagan op in Roubaix? Dit zijn onze sterren!
Foto: © photonews

Zondag 14 april is het opnieuw zover: tussen Compiègne en de piste van Roubaix gaan de renners op zoek naar een zo gegeerde kassei. Wie volgt Sagan op de erelijst op? Wij schuiven onze namen naar voren.

Het lijkt goed weer te gaan worden onderweg van Parijs naar Roubaix, al is en blijft het een zware klassieker met liefst 29 kasseistroken.

Het bos

Dat levert zo'n 55 kilometer over kasseien op, al zijn er natuurlijk een paar secteurs waar vooral wordt naar uitgekeken. 

De renners hebben al meer dan 150 kilometer in de benen als ze in Haveluy aankomen voor een eerste scherprechter, met meteen daarna het bevreesde Bos van Wallers-Arenberg. Later in de race zijn er nog enkele hele zware stroken: 

20 - Haveluy ****
19 - Trouée d’Arenberg *****
11 - Mons-en-Pévèle *****
5 - Camphin-en-Pévèle ****
4 - Carrefour de l’Arbre  *****

Vorig jaar hield Peter Sagan in een sprint met twee vroege vluchter Dillier af, dit jaar lijkt er geen enkele topper écht bovenuit te steken. Als we de groep zagen die achter Bettiol aanreed in de Ronde van Vlaanderen, zou ook op weg naar Roubaix een sprint met een omvangrijke groep mogelijk zijn.

Snelle mannen als Kristoff of Degenkolb, of Van Avermaet na een zware race, zouden dan in het voordeel kunnen zijn. Anderzijds moet men in de Hel van het Noorden altijd rekening houden met een outsider die van verder aangaat en kan standhouden. 

Onze sterren zien er als volgt uit: 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties