🎥 Philippe Gilbert in tranen: "Veel mensen zeiden dat ik dit niet meer zou kunnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 103 reacties

Emotionele Philippe Gilbert geeft criticasters lik op stuk met zege in Parijs-Roubaix

🎥 Philippe Gilbert in tranen: "Veel mensen zeiden dat ik dit niet meer zou kunnen"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert heeft op zijn 36e nu ook Parijs-Roubaix op zijn reeds indrukwekkende palmares gezet. De emoties waren duidelijk zichtbaar bij Gilbert, die na afloop in de armen van Patrick Lefevere viel.

"Het is een droom van mij om alle Monumenten te winnen, dus ik heb opnieuw een stap gezet", aldus een dolblije Gilbert achteraf. "Veel mensen zeiden dat ik dit niet meer kon en waren heel negatief over die droom. Maar twee jaar geleden won ik de Ronde en nu dus ook Parijs-Roubaix. Ik heb mezelf omgeschoold van een puncher tot een kasseirenner. Nu ontbreekt alleen Milaan-Sanremo nog."

Gilbert was duidelijk de sterkste vooraan en maakte het af in een sprint met twee tegen Politt. "Ik reed de perfecte koers", aldus de Waal van Deceuninck-Quick.Step. "Nils was de ideale vluchter om mee te gaan. We hebben gewoon gereden. Op het einde heeft de beste gewonnen."

"Deze overwinning is voor de ploeg, want voor ik naar Quick.Step kwam, was ik een heel andere renner. Ik mag blij zijn met die overstap", aldus Gilbert nog. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties