Alweer champagne voor Patrick Lefevere: "Ik heb nooit aan 'Phil' getwijfeld"
Redactie
| 22 reacties

Patrick Lefevere heeft nooit getwijfeld aan Philippe Gilbert

Alweer champagne voor Patrick Lefevere: "Ik heb nooit aan 'Phil' getwijfeld"
Foto: © photonews

Moet er nog champagne zijn? Patrick Lefevere mocht opnieuw enkele flessen ontkurken na alweer een fantastische voorjaarszege van Philippe Gilbert in Parijs-Roubaix. "Ik heb nooit getwijfeld aan Philippe", klinkt het bij Lefevere.

Lefevere glunderde daan de Vélodrome van Roubaix en kreeg een innige knuffel van Gilbert. "Ik heb in de winter laten vallen dat het aantal overwinningen me dit jaar niet interesseert, het gaat me om de kwaliteit", aldus Lefevere bij Sporza. "Ik had gezegd dat het schitterend zou zijn als we konden starten met een zege in Milaan-Sanremo, al wat we daarna konden sprokkelen was meegenomen."

"Maar kijk: we winnen Sanremo met Julian Alaphilippe, worden in de Ronde van Vlaanderen tweede met een voor de buitenwereld nobele onbekende en vandaag winnen we met Philippe Gilbert Parijs-Roubaix. Wat wil een mens nog meer? Het is feest!"

Al mag Lefevere in de Ardennen nog dromen van meer. "En het is nog niet voorbij. Want er zijn nog jongens die in de komende koersen een rol willen winnen. Vanaf volgende week komt Julian Alaphilippe weer in competitie, in de Brabantse Pijl. We zien wel wat er met hem nog gebeurt."

'Nooit getwijfeld'

Door ziekte waren er nochtans twijfels over de fysieke paraatheid van Gilbert. "In principe kun je je dat niet permitteren in deze periode van het jaar, maar ik heb nooit aan Philippe getwijfeld", is Lefevere duidelijk. "Ook niet deze weken. Philippe is niet meer zo explosief als vroeger, maar dat is in deze koers ook niet nodig. Hier zijn de kracht en het doorzettingsvermogen belangrijk en die heeft hij volop ingezet."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties