Lotto-Soudal trekt haast elke dag zelfde kaart in Ronde van Turkije

Lotto-Soudal trekt haast elke dag zelfde kaart in Ronde van Turkije
Foto: © photonews

De Ronde van Turkije, die van 16 tot en met 21 april doorgaat, belooft een belangrijke afspraak te worden voor Lotto-Soudal. In dit deelnemersveld moet het met Caleb Ewan voor één of meerdere ritzeges kunnen gaan. Zeker aangezien de Australiër fris moet zitten na een rustperiode.

"Dit is een ideale ronde voor onze renners in aanloop naar de Giro", laat sportdirecteur Bart Leysen weten. "Er zijn immers een aantal jongens die de Vlaamse klassiekers deels of niet gereden hebben." Zoals de sprinter van de ploeg. "Ewan heeft na Milaan-Sanremo een bewuste rustperiode ingebouwd."

EWAN IN BIJNA ELKE RIT VOOR DE ZEGEE

De bedoeling is dus dat hij daar nu de vruchten van kan gaan plukken. "In Turkije zou hij in elke rit voor de zege kunnen gaan, behalve op de zeer lastige aankomst bergop op de voorlaatste dag. Verder maakt Jasper De Buyst zijn wederoptreden in Turkije. Hij is hersteld van zijn schouderblessure die hij opliep in Kuurne-Brussel-Kuurne. "

Voor iedereen in de ploeg is de rolverdeling voor de Ronde van Turkijke duidelijk. "In de lead-out naar de sprints zullen Kluge en De Buyst normaal voorlaatste en laatste man zijn. Carl Fredrik Hagen en Harm Vanhoucke kunnen bergop goed uit de voeten. Ik verwacht dat zij mooie prestaties kunnen neerzetten, zeker in die allesbepalende rit op zaterdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties