Oliver Naesen: "Dat peloton is net een wasmachine" & "De rest zat daar te gapen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Oliver Naesen: "Dat peloton is net een wasmachine" & "De rest zat daar te gapen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen nieuwe plek in de top 10 voor Oliver Naesen, die in de kasseiklassiekers ongetwijfeld de meest opvallende Belg was. De renner van AG2R-La Mondiale eindigde als 13e in Parijs-Roubaix. "Dat peloton is een wasmachine", aldus Naesen.

Net als zijn maatje Greg Van Avermaet was Naesen niet op de afspraak toen het geweld vooraan losbarstte. "Ik heb de aanval niet echt zien gebeuren, want ik zat slecht geplaatst", aldus Naesen bij Sporza. "Het is niet echt makkelijk om elke strook bij de eerste vijf of tien op te draaien. Ik heb me een paar keer laten flikken bij het gewring. Vroeg of laat zijn ze dan weg zonder jou."

"Dat peloton is een wasmachine. Als je vooraan zit, komen langs buiten altijd golven die je insluiten. Je moet heel goed timen om op het juiste moment vooraan te zitten en dat is niet gelukt."

De ex-Belgische kampioen kon nog even op ploegmaat Stijn Vandenbergh teren, maar dat bleek niet voldoende te zijn om terug te keren. "Alleen Stijn reed en dat is klote, want de rest zat daar te gapen. Dan geef je de koers uit handen. Stijn alleen kan geen zes wereldtoppers terughalen. We hebben ons best gedaan, maar het kalf was al verdronken", zei Naesen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties