Passage langs secteur Michael Goolaerts wenkt: "Erop aangedrongen om monument van Michael erbij te doen"

Passage langs secteur Michael Goolaerts wenkt: "Erop aangedrongen om monument van Michael erbij te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar gaat al de 117de editie van Parijs-Roubaix door. Editie nummer 116 zal helaas voor altijd in ons geheugen gegrift staan als de dag dat Michael Goolaerts overleed. Eén van de kasseistroken werd naar hem genoemd. Daar voorbij rijden, is iets speciaals voor hen die bij hem in de ploeg zaten.

Renners als Senne Leysen en Stijn Steels zullen er opnieuw bij zijn, in de kleuren van Roompot-Charles. Ook manager Nick Nuyens, mecanicien Stijn Vandenberghe en verzorger Gunter Bierinckx. Zij maken zich op om straks langs die tweede kasseistrook, oftewel de secteur Michael Goolaerts, te passeren.

Ik zal een klop krijgen als ik er passeer 

Stijn Steels

"Ik zal een klop krijgen als ik er passeer", zegt Steels in GvA. "Het zal keihard zijn, voor de rest van mijn carrière. Ik ben blij dat we de verkenning al gedaan hebben." Mecanicien Vandenberghe: "We zouden met Roompot alleen de eerste 140 kilometer doen, maar ik heb erop aangedrongen om het monument van Michael erbij te doen."

"Ik ben onderweg gestopt om een bloemstukje te kopen. Senne Leysen heeft dat bij zijn monument gelegd. Dat was een mooi moment", getuigt Bierinckx. Ook trainer De Kegel, nu actief bij Corendon-Circus, is Goolaerts nog niet vergeten. "Iedereen die Michael kende, droeg hem in zijn hart. Hij was gewoon zo'n gast die je alleen maar graag kon zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties