Peter Sagan beschikt over een geheim wapen in Parijs-Roubaix

Peter Sagan beschikt over een geheim wapen in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn voorjaar is nog niet geweest wat hij ervan gehoopt had, maar wie weet kan Peter Sagan zijn zege van vorig jaar in Roubaix straks gewoon herhalen. In elk geval laten de Slovaak en zijn team niets aan het toeval over. Hij komt aan de start met schijfremmen.

Bora-Hansgrohe houdt zo vast aan zijn strategie van het hele seizoen: met schijfremmen rijden in plaats van met velgremmen. In principe neemt van wiel wisselen nochtans iets meer tijd in beslag bij schijfremmen dan bij velgremmen. Toch blijft Bora bij de keuze om Roubaix met schijfremmen te betwisten.

Peter Sagan zal aan de kasseiklassieker deelnemen met een Specialized-fiets. Volgens Cyclingnews rijdt hij op banden met een breedte van dertig millimeter terwijl hij dat in andere wedstrijden doet op banden van zesentwintig millimeter.

MECHANISCH SCHAKELSYSTEEM

De drievoudig wereldkampioen kan ook beroep doen op een mechanisch schakelsysteem. Zo gaat hij enigszins terug in de tijd. Op deze manier schakelen moet Sagan meer zekerheid geven dan elektronisch schakelen. Niet alle renners binnen zijn team gebruiken overigens dat mechanische systeem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties