Straf! Philippe Gilbert veegt de Belgische nul van de tabellen met heroïsche zege in Parijs-Roubaix
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 80 reacties

Philippe Gilbert boekt heroïsche zege in Parijs-Roubaix

Straf! Philippe Gilbert veegt de Belgische nul van de tabellen met heroïsche zege in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Philippe Gilbert is nu wel heel dicht bij zijn strive for five. De ervaren rot van Deceuninck-QUick.Step klopte Nils Politt op de piste van Roubaix en won zo voor de eerste keer in zijn carrière Parijs-Roubaix.

Op deze hoogdag in het wielrennen zou er gekoerst worden. En hard. Het tempo lag in de eerste twee wedstrijduren zo hoog dat er van een ontsnapping geen sprake was. Ondanks verwoede pogingen van Mads Pedersen en een hele hoop andere renners. 

Pech bij Van Aert

Maar Parijs-Roubaix, dat is vooral aftellen naar het Bos van Wallers. De eerste scherprechter in de Helleklassieker. En nét daar liep het fout voor topfavoriet Wout Van Aert. Van Aert kreeg met mechanische pech af te rekenen en moest in de achtervolging. Maar opnieuw liep het fout. Na een fietswissel ging de drievoudige wereldkampioen tegen de grond. 

Elitegroep

Op goed 50 kilometer van de meet in Roubaix ontstond er een elitegroepje van zes renners. Gilbert probeerde het even solo, maar kreeg het gezelschap van Vanmarcke, Politt, Lampaert, Sagan en ja hoor, Van Aert. De renner van Jumbo-Visma had duidelijk een superdag. De voorsprong van het zestal ging richting de minuut en bleef onveranderd, ondanks verwoede inspanningen van Greg Van Avermaet in de achtergrond. 

Op meer dan 20 kilometer van de finish werd de kopgroep gehalveerd. Politt, Sagen en Gilbert kregen een voorgift, Lampaert, Van Aert en Vanmarcke waren niet mee. Het kwam terug samen, maar de brandstof in de tank van Van Aert was helemaal op. 

Straffe Gilbert

Gilbert had een superdag en reed op Carrefour de l'Arbre alles nog een keer aan flarden. Deze keer moest zijn ploegmaat Lampaert afhaken. Maar uiteindelijk bleef Gilbert over met de oersterke Politt. Het duo begon aan een heuse koppeltijdrit richting de Vélodrome. 

Politt draaide als eerste de legendarische Vélodrome op. Gilbert timede zijn sprint goed en ging nog vlot over de Duitser van Katusha-Alpecin. Zijn eerste zege ooit in Roubaix en de 23e al van Patrick Lefevere dit seizoen. Alleen Milaan-Sanremo nog en 'Phil' heeft de vijf Monumenten beet. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties