Adrie van der Poel laat zich uit over winstkansen van Mathieu in Gold Race én: "Mathieu heeft iets losgemaakt"
Redactie
| 30 reacties

Adrie Van der Poel ziet Mathieu als één van de favorieten voor winst in Amstel Gold Race

Adrie van der Poel laat zich uit over winstkansen van Mathieu in Gold Race én: "Mathieu heeft iets losgemaakt"

Onze noorderburen zijn al sinds 2001 en Erik Dekker op zoek naar een Nederlandse winnaar van de Amstel Gold Race. Zondag zou dat best wel eens kunnen veranderen, want Mathieu van der Poel is één van de topfavorieten. Adrie van der Poel weet dat het anders wordt dan in de Brabantse Pijl.

Zoon Mathieu maakte woensdag nog indruk in Overijse. "We moeten niet te veel afgaan op de Brabantse Pijl. De Amstel is nerveuzer, 65 kilometer langer, ploegen gaan daar anders koersen", weet Adrie van der Poel. "Mathieu is wel bij de favorieten, maar geen topfavoriet. Mathieu is tiptop in orde, hij is goed in conditie. Het is dik boven verwachting wat er gebeurt dit voorjaar."

"Meedoen in de finale van de Amstel zou een bevestiging zijn van een fantastisch seizoen. Ik zou ook nog een jaartje wachten als ik Mathieu was: dan is het dertig jaar geleden dat ik won en dat is een veel mooier getal", vervolgt Van der Poel senior in HLN

Aandacht groter

In Nederland kijken ze natuurlijk uit naar een opvolger voor Dekker. "Mathieu heeft wel iets losgemaakt bij het Belgische en het Nederlandse wielerpubliek. De aandacht is de laatste jaren nooit zo groot geweest als nu. Dat is een compliment voor Mathieu en zijn ploeg."

"Alaphilippe is ook een renner die met zijn hart koerst. Ploegen gaan daarin mee. Die zien het nut voor het wielrennen. Dat het niet allemaal geregisseerd is, maar dat er ook plaats is voor spontaniteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties