Adrie van der Poel legt link met Patrick Lefevere uit

Adrie van der Poel legt link met Patrick Lefevere uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel liet onlangs vallen dat grote ploegen al interesse toonden en er ook al contact was met Patrick Lefevere, aangezien hij diens vader goed kent. Adrie heeft nu meer duiding gegeven over de band die hij met Lefevere doorheen de jaren heeft opgebouwd.

"Ik heb al heel lang contact met Patrick Lefevere om de doodeenvoudige reden dat hij mijn carrière met tien jaar verlengd heeft. Er is altijd een heel goeie verstandhouding geweest tussen ons, maar ik zal niemand pushen en Patrick is ook zo slim genoeg om het gewoon niet constant te vragen. We kijken wel wat de toekomst brengt", reageert Adrie van der Poel bij Sporza

We zijn altijd mensen geweest die contracten respecteren 

Adrie van der Poel

Dat wil dus nog lang niet zeggen dat zijn zoon Corendon-Circus vroegtijdig zou verlaten, voor bijvoorbeeld Deceuninck-Quick.Step. "Zoals Mathieu het zelf ook zegt: we zijn altijd mensen geweest zijn die contracten respecteren in goeie en slechte tijden. Dat zullen we nu ook proberen te doen."

Heel Vlaanderen bestempelt Mathieu ondertussen tot topfavoriet voor de Amstel Gold Race. In diens eigen land is dat net ietsje anders. "Nederland leeft wel mee met Mathieu, maar op een andere manier. Er wordt extra aandacht aan besteed en Nederlanders vinden zijn prestaties uitstekend, maar ze zullen hem niet op een voetstuk plaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties