Belgische bondscoach wil op WK 'op zijn Lefeveres koersen' en hoopt Wout Van Aert warm te krijgen
Redactie
| 9 reacties

Bondscoach Rik Verbrugghe hoopt Wout Van Aert mee te nemen naar het WK in Yorkshire

Belgische bondscoach wil op WK 'op zijn Lefeveres koersen' en hoopt Wout Van Aert warm te krijgen
Foto: © photonews

Het WK mag dan nog erg veraf zijn, toch is bondscoach Rik Verbrugghe al duchtig bezig met de voorbereidingen ervan. In Yorkshire hoopt de Belgische selectieheer vooral aanvallend en zoals Deceuninck-Quick.Step te koersen.

Verbrugghe hoopt Wout Van Aert mee te nemen naar Yorkshire. Al moet de ex-wereldkampioen veldrijden nog bekijken of dat in zijn programma past, aangezien ook het veldritseizoen half september opnieuw begint met de Wereldbekers in de VS. 

"De manier waarop Wout koerst, staat me geweldig aan", citeert Het Nieuwsblad Verbrugghe. "Hij zit altijd mee voorin. Van Aert was dit voorjaar fysiek één van de sterkste renners van het peloton. De aanloop op het WK bevat een drietal hellingen à la Luik-Bastenaken-Luik. Maar het is in de laatste zeven ronden van 14 kilometer te doen. Die heuvels doen me denken aan de Amstel Gold Race."

Sterk blok

Verbrugghe hoopt in Yorkshire op een sterk blok. "Met onder anderen Gilbert, Van Aert, Van Avermaet en Naesen, met wie ik op 6 mei ter plaatse ga kijken hoe die lus van 14 kilometer eruitziet. Ik wil ook sterke helpers die diep in de finale mee kunnen, neutraal blijven en nuchter de kansen voor België blijven inschatten."

"Ik zou graag hebben dat ze koersen zoals Patrick Lefeveres ploeg deed dit voorjaar: aanvallend en zelf opportuniteiten creërend, om te proberen het WK te winnen. Ik wil naar Yorkshire met renners die naar een piek toeleven. Daarom wil ik ook graag met de ploegleidingen van mijn potentiële Yorkshire-gangers de koersplanning van de laatste twee maanden voor het WK bespreken", besluit de bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties