Belgische ploegleider duidelijk: "Renners moeten kaarten, niet op Facebook zitten"
Redactie
| 4 reacties

Ploegleider Hendrik Redant (Dimension Data): "Renners moeten kaarten, niet op Facebook zitten"

Belgische ploegleider duidelijk: "Renners moeten kaarten, niet op Facebook zitten"
Foto: © photonews

Ploegleider Hendrik Redant is in 2019 aan een nieuwe uitdaging begonnen bij Dimension Data. Het doel is om sportief beter te doen dan in 2018, maar de ex-ploegleider van Lotto wil vooral ook een hecht geheel smeden.

Een belangrijke troef bij elke ploeg vindt Redant. "De renners moeten met elkaar praten en zich samen amuseren. Vaak kom je op een kamer en zit de ene in de hoek videogames te spelen en de andere op Facebook of Instagram", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ja, we zijn 2019, maar teruggaan naar de basis is nu en dan eens nodig."

"Wat is er mis met kaarten? Vorig jaar was er op hotel eens geen internetbereik: een ramp! Kom, we gaan kaarten, zei ik tegen de renners. Ik heb ze leren manillen. Later hebben we dat nog gedaan, ook al was er internet. Ze vonden het gewoon leuk. Of ik organiseerde een quiz en vertelde er wat verhalen van vroeger bij."

Groepsgevoel

Redant ziet nog weinig ploegmaats voor elkaar door het vuur gaan. "Je wint en verliest als team lijkt misschien een cliché, maar het is de waarheid. Het groepsgevoel is zo belangrijk."

"Laat ze maar lachen, maar toen Peter Van Petegem de eerste keer de Omloop won, heb ik wel eerst 25 man teruggehaald. Tot ik niet meer kon, zei ik: 'Peter, nu moet je demarreren'. Ik ging door het vuur voor hem. Dat gevoel mis ik in veel ploegen: ze willen niet meer sterven voor elkaar", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechi√ę
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 

Nieuwste reacties