Caleb Ewan flikt het opnieuw op een helling en beseft wat het verschil maakte
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sparen van energie onderweg cruciaal voor ritzege van Caleb Ewan in Turkije

Caleb Ewan flikt het opnieuw op een helling en beseft wat het verschil maakte
Foto: © photonews

De overwinning van Caleb Ewan in de Ronde van Turkije is lang geen toeval. Op een aankomst die omhoog loopt, komt de Australiër immers goed uit de verf. Onderweg was hij ook in staat geweest om voldoende energie te sparen. Daardoor was hij de meest frisse aan de streep.

De aankomst was toch niet min. "De laatste drie à vier kilometer waren zwaarder dan aanvankelijk gedacht. Ik deed opzoekingswerk on line voor aanvang van de etappe, maar de hellingsgraag kan je op die manier niet perfect inschatten. De ploeg hield me steeds in goede positie in aanloop naar de slotklim. Zo kon ik heel wat waardevolle energie sparen."

Ewan moest Lobato remonteren om te kunnen winnen, maar had vooral oog voor een andere renner. "Sam Bennett zou opnieuw een kwaaie klant geweest zijn, maar net wanneer hij zijn sprint zou lanceren, merkte ik dat hij vrij vermoeid oogde. Dat is het moment waarop ik mijn sprint inzette."

Ik kan ook winnen in een vlakke sprint 

Dat bleek de goede beslissing. "Ik haalde niet mij hoogste wattages, maar ik had duidelijk de meeste energie over." Bovendien speelde de aard van de finish in zijn voordeel, al gaat Ewan niet helemaal akkoord. "Mijn twee zeges heb ik dit seizoen heb ik allebei behaald op een hellende aankomst, maar ik kan zeker ook winnen in een vlakke sprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties