Cameron Vandenbroucke en de hoge verwachtingen: "Bewuster met de aandacht omgaan dan papa"
Redactie
| 7 reacties

Cameron Vandenbroucke wil bewustere dan papa Frank met de aandacht omgaan

Cameron Vandenbroucke en de hoge verwachtingen: "Bewuster met de aandacht omgaan dan papa"
Foto: © photonews

Als dochter van wijlen Frank Vandenbroucke krijgt Cameron Vandenbroucke natuurlijk heel wat aandacht. Maar dat de aandacht zo groot zou zijn, had de 20-jarige renster van Lotto Soudal niet durven denken.

Een hele nieuwe wereld ging open sinds Vandenbroucke zich op de wielerwereld stortte. "Sinds ik me vorig jaar op een koersfiets hees, is het andere koek dan vroeger", vertelt ze in haar column in HNB. "Nog vóór mijn eerste wedstrijd werd ik al bestempeld als een talent dat met de allures van haar vader op de fiets zat. Het streelde mijn ego, maar tegelijkertijd baarde het mij zorgen."

'Behoeden van de druk'

"Mensen verwachtten al snel te veel van mij. Ik moet mezelf behoeden van de druk die het met zich meebrengt. Ik weet hoe het mijn vader vergaan is, ik weet hoe zwaar bekendheid kan wegen en ik wil er misschien wel bewuster mee omgaan dan hij."

Buiten de koers heeft Vandenbroucke dus ook een drukke planning. "Het is veel de laatste tijd. Wekelijks krijg ik aanvragen voor actes de présence, sponsorvoorstellen of wat dan ook. Volgende week zal het twintig jaar geleden zijn dat mijn vader Luik-Bastenaken-Luik won, niet onbegrijpelijk dus dat er nu veel aandacht besteed wordt aan hem. En aan mij."

Vandenbroucke gaat binnenkort dan ook in zee met een marketingbureau om wat hulp te krijgen. "Begrijp me niet verkeerd: ik voel me vereerd en geniet van de aandacht, maar tegelijkertijd moet ik op mezelf passen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties