Campenaerts in Lille afgehaald door vriendin en nu weer in het land : "Ik ben de allerbeste van de wereld, straf"

Campenaerts in Lille afgehaald door vriendin en nu weer in het land : "Ik ben de allerbeste van de wereld, straf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nogal een reis geweest die Victor Campenaerts heeft moeten afleggen om weer in België te geraken. In Aguascalientes het vliegtuig genomen naar Mexico-Stad. Nadien een nachtvlucht naar Parijs en met de trein naar Lille. Daar werd hij opgehaald door zijn vriendin Fanny Lecluyse.

Het was een innig weerzien tussen de wielrenner en de zwemster. Lecluyse was uiteraard vol lof over wat haar partner verwezenlijkt had. "Hij bleef heel kalm onder de druk van heel België", zei ze aan Sporza. "Hij is voor mij, als sporter, een inspiratiebron waar ik veel van kan leren voor mijn zwemcarrière."

Dit weekend gaat de riem er even af 

Bij Campenaerts zelf begint het stilaan ook door te dringen. "Met al die camera's hier besef ik nog meer de omvang van mijn prestatie. Ik ben de allerbeste van de wereld, aller tijden, straf. Dit weekend gaat de riem er even af en ga ik genieten."

Toch heeft de werelduurrecordhouder al eens goed naar de wielerkalender gekeken. "Vanaf maandag kruip ik weer op de fiets. Dan verschuift de focus naar de Ronde van Romandië. Nadien mik ik op de Giro en het BK. Ook de Vuelta en het WK staan aangestipt in mijn agenda."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties