Kan Gilbert ook nog Milaan - San Remo winnen en zo de vijf monumenten pakken? Eddy Merckx en Michel Wuyts hebben straffe mening
Redactie
| 19 reacties
Kan Gilbert ook nog Milaan - San Remo winnen en zo de vijf monumenten pakken? Eddy Merckx en Michel Wuyts hebben straffe mening
Foto: © photonews

Philippe Gilbert zette op knappe wijze Parijs-Roubaix naar zijn hand. Daardoor heeft hij nu vier van de vijf monumenten gewonnen. Kan hij ook de vijfde nog winnen? De meningen zijn verdeeld.

Philippe Gilbert maakte indruk, zelfs op Eddy Mercxk in Extra Time Koers: "De manier waarop hij aangaat op 70 kilometer van de meet en daarna elke aanval weet te beantwoorden? Ik denk dat hij de sterkste renner in koers was. Kijk maar naar hoe hij de Ronde van Vlaanderen won: hij houdt ervan om van ver aan te gaan."

Toch gelooft Merckx niet in een overwinning in Milaan - San Remo: "Ik hoop dat ik mis ben, maar ik vrees dat hij Milaan – San Remo niet meer zal winnen in zijn carrière. Misschien als het nog eens een harde koers is en hij van ver kan gaan, anders wordt het heel erg moeilijk.”

Wat als?

Dan heeft Michel Wuyts er meer goede hoop op: "Hij is meer rouleur geworden, maar is zijn punch ook nog niet kwijt - dat zag je op de piste in Roubaix, tegen een pistier als Politt nota bene."

“Tchmil won Milaan – San Remo nog op zijn 36e, dus dan kan het zeker. Ik zie dat Gilbert het zeker kan. Als je ziet hoe hij dit jaar de sprong van Alaphilippe inleidt op de Poggio ... Als hij dat niet moet doen, dan is hij mee met de tien en dan kan hij beneden ook winnen. Wat als Alaphilippe volgend jaar niet meer bij Deceuninck – Quick.Step rijdt?"

Kan Gilbert nog Milaan - San Remo winnen?

50%
50%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties