Laatste Nederlandse winnaars over winstkansen Mathieu van der Poel: "Hij kan zich niet meer verstoppen en doet dat ook niet"
Redactie
| 18 reacties

Michael Boogerd en Erik Dekker achten winstkansen van Mathieu van der Poel in Amstel Gold Race groot

Laatste Nederlandse winnaars over winstkansen Mathieu van der Poel: "Hij kan zich niet meer verstoppen en doet dat ook niet"
Foto: © photonews

Michael Boogerd (1999) en Erik Dekker (2001). Het zijn voorlopig de twee laatste Nederlandse winnaars van de Amstel Gold Race. Al zien de ex-renners van Rabobank met Mathieu van der Poel zeker een potentiële opvolger.

Zelf noemt Van der Poel zich geen topfavoriet. Maar Michael Boogerd zal het Nederlandse fenomeen de laatste weken indruk maken. "Alles wat hij in zijn hoofd haalt, lukt", aldus Boogerd in HLN. "Waar hij denkt dat hij goed zal zijn, daar is hij goed. Mathieu was de beste man in koers in de Ronde van Vlaanderen, waar hij vierde werd. Hij won Dwars door Vlaanderen, Denain, de Brabantse Pijl."

"Dan kan je je niet meer verstoppen. Dat doet hij niet. Hij sprak voor de winter al over de Amstel, en dat hij daar wou winnen. De kans dat hij het doet, is groot. Ikzelf heb de Amstel gewonnen in de trui van Nederlands kampioen. Die trui draagt Mathieu nu ook. Woensdag volgde hij mij al op als de laatste Nederlandse winnaar van de Brabantse Pijl. Als hij zondag wint, zou ik dat mooi vinden", bekent hij. 

'Niet veel beperkingen'

Erik Dekker deelt alvast een waarschuwing uit. "De Brabantse Pijl is geen Amstel Gold Race, zei Mathieu. Maar Dwars door Vlaanderen was ook geen Ronde van Vlaanderen, en daar reed hij nog beter", vindt Dekker. "Ik ben erg benieuwd. Ik zie niet veel beperkingen. Fysiek is hij supergoed. Als het een sprint wordt met een grote groep weten we ook hoe laat het kan zijn."

"Het wordt tijd dat ik een opvolger krijg. Alleen... het gaat niet gebeuren: ik sta drie kilometer voor de finish en ik ga er persoonlijk voor zorgen dat hij niet wint", lacht Dekker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties