Mathieu van der Poel laat er geen twijfels over bestaan: "Ook na deze klassiekers primeert de weg niet"
Redactie
| 15 reacties

Mathieu van der Poel zal koersen op weg nooit laten primeren

Mathieu van der Poel laat er geen twijfels over bestaan: "Ook na deze klassiekers primeert de weg niet"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft iedereen aangenaam verrast de afgelopen weken. Met onder meer overwinningen in Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. En toch zal de weg nooit helemaal de voorkeur krijgen op de cross of het mountainbiken.

Na zijn straffe prestaties verwacht iedereen een drukker wegprogramma van Van der Poel. "Dat is helemaal niet zeker", zegt hij zelf in Het Nieuwsblad. "Resultaten zijn één ding, maar je moet het ook graag doen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik cross en mountainbike het leukste vind en dat de weg niet primeert voor mij. Dat is na de klassiekers nog altijd zo."

"Met de ploeg hebben we voor twee jaar een programma uitgetekend. Maar de ploeg heeft ook aangegeven dat ik altijd terug kan naar hoe ik het vroeger deed als dit toch niet mijn ding blijkt te zijn. ­Sowieso zal ik altijd blijven crossen. Al-tijd", benadrukt Van der Poel. 

In de toekomst hoopt Corendon-Circus de overstap naar de WorldTour te maken. "Ik heb dat gelezen. Dat is geruststellend. Maar ik heb daar nooit enige druk voor gelegd op de ploeg", klinkt het. "Het belangrijkste is dat we kunnen deelnemen aan de wedstrijden waaraan we willen deelnemen. Maar dat kan duidelijk ook met de huidige ploeg. Daarvoor ­hoeven we geen zogenaamde topploeg te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties