Tim Wellens hoopt op een scenario zoals in 2018: "Wat gepoker nodig"
Redactie
| 5 reacties

Tim Wellens hoopt in de Amstel Gold Race op een scenario zoals in 2018

Tim Wellens hoopt op een scenario zoals in 2018: "Wat gepoker nodig"
Foto: © photonews

Tim Wellens, vorig jaar nog zesde in de Amstel Gold Race, is zondag de uitgesproken kopman van Lotto Soudal. Zelf hoopt de Limburger op een scenario zoals vorig jaar.

Vorig jaar kwam Wellens net wat tekort voor de zege. "Het scenario van vorig jaar verliep eigenlijk zoals ik het graag heb", aldus Wellens in een persbericht van zijn ploeg. "Ik raakte voorop met zeven andere sterke renners. Tijdens de laatste plaatselijke ronde was het een kat-en-muisspel van demarrages, terwijl we pas heel laat de vluchters te pakken hadden."

"Valgren en Kreuziger kregen uiteindelijk net genoeg vrijheid om voor de overwinning te strijden. Tegen een gelijkaardig koersverloop zondag zeg ik geen ‘nee’, want ik heb wat gepoker nodig om van de snelle mannen af te geraken. Het komt erop neer het juiste moment te kiezen om aan te vallen. Dat lukte in 2018 niet, met een zesde plaats als resultaat. We hopen uiteraard om beter te doen dit jaar."

"Uiteraard horen van der Poel, Alaphilippe en Matthews opnieuw bij de favorieten"

Wellens tankte woensdag vertrouwen met zijn derde plek in de Brabantse Pijl. "Dat betekent niet automatisch dat ik top zal zijn in de Amstel Gold Race, maar ik trek wel zonder twijfels naar de start. De ploeg was zeer sterk woensdag, getuige de knappe vijfde plaats van Bjorg Lambrecht. Het is voor hem de vraag of hij in een dergelijke lange en zware klassieker ook een rol van betekenis kan spelen. Zoiets maakt natuurlijk deel uit van zijn ontwikkeling, dus ik ben benieuwd.”

Het mooie weer dat zondag gegeven wordt, ziet de Truienaar niet als een obstakel. "Het zal mooi weer zijn zondag, maar zeker geen 30 graden, dus de warmte mag geen probleem vormen voor mij. Uiteraard horen van der Poel, Alaphilippe en Matthews opnieuw bij de favorieten, maar dat lijstje zal zondag nog aangevuld worden met Sagan, Van Avermaet, Valverde en de sterke ploeg van Astana", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties