Toptalent Jasper Philipsen over eerste voorjaar: "De bedoeling was vooral om te leren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Eerste voorjaar bij de profs was een leerproces voor Jasper Philipsen (UAE Emirates)

Toptalent Jasper Philipsen over eerste voorjaar: "De bedoeling was vooral om te leren"

Het eerste wielervoorjaar van Jasper Philipsen bij de profs werd wel érg lang uitgerekt. De youngster van UAE begon op 15 januari Down Under aan het seizoen, woensdag werd er in de Brabantse Pijl een punt gezet achter deel één van 2019.

Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianche, Nokere Koerse, Milaan-Sanremo, E3 Prijs Harelbeke, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, Parijs-Roubaix én nu ook de Brabantse Pijl. Alleen Gent-Wevelgem ontbreekt in het verder straffe lijstje van de vorige maand 21 jaar geworden Jasper Philipsen. En laten we daar ook nog de Tour Down Under en de Ronde van Algarve aan toevoegen. Niet van de poes, zeg maar. 

Maar het vat is stilaan af bij Philipsen. Niet onlogisch, na de inspanningen van de afgelopen maanden. En toch stond de Limburger woensdag nog aan de start van de Brabantse Pijl in Leuven. Zijn Leuven, want samen met vriendin Melanie verhuisde de snelle Philipsen naar de stad van studenten en Stella Artois. "Dus het is hier wel leuk om te starten", glimlachte Philipsen.

De allerlaatste

"Eigenlijk doe ik alle klassiekers, tot en met Luik", kon er nog een grapje vanaf. "Nee, dit is de allerlaatste. Er was een noodgeval bij de ploeg omdat Ivo (Oliveira, red.) uitgevallen is."

Bij UAE kreeg Philipsen alle ruimte en vrijheid om van het klassieke werk te proeven. Toch staat er vaak een DNF achter zijn naam. "Het was een leerproces met enkele zware wedstrijden", aldus Philipsen. "Het verliep niet altijd even goed, maar de bedoeling was vooral om te leren. Zo kunnen we bekijken wat er in de toekomst anders of beter moet."

Verwachtte de ploeg te veel van 'de nieuwe Tom Boonen'? "Het was niet voorzien om heel de tijd te presteren. De focus lag vooral op ervaring opdoen. Maar de komende jaren hoop ik natuurlijk wél in de klassiekers te presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties