Vijf dagen na triomf in de 'Hel' geniet Gilbert nog na: "Zege in Roubaix had impact van wereldtitel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lanaken
| 8 reacties

Philippe Gilbert geniet nog na: "Zege in Roubaix had de impact van een wereldtitel"

Vijf dagen na triomf in de 'Hel' geniet Gilbert nog na: "Zege in Roubaix had impact van wereldtitel"
Foto: © photonews

Een stralend zonnetje aan Hotel La Butte aux Bois en een erg relaxte Philippe Gilbert die de pers vrijdagnamiddag te woord stond. Erg ontspannen, uiteraard, want 'Phil' genoot zichtbaar nog na van zijn triomf van vijf dagen geleden in Parijs-Roubaix.

De gsm van Gilbert stond de afgelopen dagen roodgloeiend. "Ik kon zelfs niet antwoorden omdat het zoveel berichtjes waren", glimlachte Gilbert. "Dan zie je dat deze overwinning heel speciaal was. Er kwamen e-mails en berichten van overal, felicitaties van iedereen. Heel speciaal. De impact was heel groot. Die overwinning in Roubaix is te vergelijken met een wereldtitel. Ongelofelijk, echt!"

Nog één Monument te gaan, dus. "Ik heb er jaren voor gewerkt. Het is één ding om het te willen, maar je moet het ook doen", aldus Gilbert. "Ik was bezig met de wedstrijd te herbekijken, maar ik ben op 46 kilometer van de meet moeten stoppen, want het was tijd voor de persconferentie", lachte Gilbert

'Ik geloof in mezelf'

Al is de Waal van Deceuninck-Quick.Step natuurlijk ook al met komende zondag bezig. Gilbert kan de Gold Race voor de vijfde keer winnen en zo het record van de Nederlander Jan Raas evenaren. "Ik ben helemaal hersteld van Roubaix. Hopelijk ben ik dus zondag goed. Ik geloof alvast in mezelf en in mijn eigen kansen."

De Amstel Gold Race valt best wel te vergelijken met de Ronde van Vlaanderen. Buiten de kasseien dan. "Net als in de Ronde zijn er in de Gold Race korte hellingen en veel bochten. Inspanningen van telkens 20 of 30 seconden. En bovendien is het deelnemersveld er ongelofelijk sterk door de mix van de Vlaamse renners en de Ardennencoureurs. Het wordt dus moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties