Wel of geen WK voor Wout Van Aert? "Erover waken dat ik niet te veel doelen stel"

Redactie
| 22 reacties
Wel of geen WK voor Wout Van Aert? "Erover waken dat ik niet te veel doelen stel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft zijn wens uitgedrukt om Wout Van Aert mee te nemen naar het WK in het Engelse Yorkshire. De renner van Jumbo-Visma ziet kansen, maar heeft de knoop over zijn programma nog niet doorgehakt.

Van Aert heeft de wegrit van het WK wel al bestudeerd. "Het is niet enkel een speciale koers die ik nog nooit reed, het is ook niet elk jaar een omloop waarop ik uit de voeten kan. Alleen daarom valt het in overweging te nemen", bekent Van Aert in Het Nieuwsblad. 

Maar natuurlijk zal veel afhangen van het programma van de Kempenaar. De Amerikaanse Wereldbekers staan in de periode van het WK op de weg op de agenda en Van Aert kan en mag ook niet te veel hooi op zijn vork nemen. 

"Ik moet erover waken dat ik niet te veel doelen stel", zegt hij zelf ook. "Parijs-Tours lijkt me ook iets, maar ik kan niet pieken voor de crosskampioenschappen, de voorjaarscampagne, het najaar en 's zomers dan nog eens. Ik wil concreet weten wanneer en waar ik op de weg eindig en wanneer en waar ik ga crossen. En wanneer er rust is voorzien."

"Van januari tot midden april de focus houden is best lang. Pak ik het WK erbij, dan moet ik op een andere manier het veld in", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties