Tijdsverschillen juist? Bij Deceuninck-Quick.Step begrijpen ze niet dat Mathieu van der Poel zo snel kon terugkeren
Redactie
| 1 reacties

Ploegleider Wilfried Peeters stelt zich vragen bij juiste tijdsverschillen in Amstel Gold Race

Tijdsverschillen juist? Bij Deceuninck-Quick.Step begrijpen ze niet dat Mathieu van der Poel zo snel kon terugkeren
Foto: © photonews

Hoe kon het in de Amstel Gold Race toch nog fout lopen voor Julian Alaphilippe. Bij Deceuninck-Quick.Step hadden ze er het raden naar. Al zaten ze bij 'The Wolfpack' vooral met vragen over de tijdsverschillen in de slotkilometers.

Ook ploegleider Wilfried Peeters trok grote ogen na de zege van Van der Poel. "Ik doe sowieso mijn hoed af voor Van der Poel", vertelde hij bij HLN. "Hij heeft het gat zelf moeten toerijden, chapeau, maar je weet dat de auto’s en moto’s niet weg kunnen op die smalle wegen. De achtervolgers hadden op zijn minst een mikpunt."

Het kon dus wel eens in het voordeel van de achtervolgers hebben gespeeld. "Opnieuw: ik doe niets af aan de prestatie van Van der Poel", zei Peeters nogmaals. "Maar heb je gezien hoeveel auto’s er tussen zaten? En anders klopt er iets niet met het tijdsverschil."

Chaos compleet

"Als het 45 seconden was, had dat moeten volstaan. Ook al zat Julian tegen krampen aan. Logisch als je 40 kilometer op kop hebt gereden. Dat Kwiatkowski terugkwam, was ook geen probleem, maar dat de rest ook nog ging terugkeren, had niemand verwacht. De chaos was compleet in de laatste twee kilometer", aldus Peeters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties