Tom Boonen: "De manier waarop Mathieu de Gold Race won, draagt bij tot de legende die hij stilaan aan het worden is"
Redactie
| 18 reacties

Tom Boonen beschouwt Mathieu van der Poel nu al als een legende

Tom Boonen: "De manier waarop Mathieu de Gold Race won, draagt bij tot de legende die hij stilaan aan het worden is"
Foto: © photonews

Ook Tom Boonen heeft met volle teugen genoten van de glansprestatie van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. Vooral het lef en de offensieve ingesteldheid kunnen op de goedkeuring van Boonen rekenen.

Van der Poel durft altijd en overal te koersen. "Niet rekenen of speculeren op een ereplaats, wíllen en durven sterven voor die overwinning", aldus Boonen in zijn column in HLN. "'Ik ga nú aan en zie wel wat er gebeurt.' Dat typeert Mathieu. Tuurlijk werd hij een beetje gediend door de omstandigheden. Rijden Alaphilippe en Fuglsang vooraan vol door, dan komt dat groepje nooit meer terug."

Goud

Al deelt Boonen nog een mooi compliment uit. "Maar de manier waarop hij de Gold Race won, draagt bij tot de legende die hij stilaan aan het worden is. Echt fameus. Alles wat Mathieu aanraakt, verandert in goud. Wat hij ook doet, het lukt. Zo'n onwaarschijnlijke 'flow' maak je maar zelden in je carrière mee. Daar moet je dus maximaal van profiteren. Zo veel mogelijk oogsten."

"De resultaten geven hem gelijk: lichamelijk op zijn sterkst, was het hét moment om de grote sprong te wagen. Al denk ik dat hij zó'n superreeks zelf nooit had verwacht. Ongezien. Zeker voor iemand die er vers komt ingevallen. Al is dat laatste relatief. Niet vergeten dat hij geen onervaren 'bleuke' van 21 meer is, Mathieu komt bij de profs al zes jaar aan winnen toe", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties