Lotto relativeert matig voorjaar: "Niet het gevoel dat Campenaerts goedmaker moest zijn"

Lotto relativeert matig voorjaar: "Niet het gevoel dat Campenaerts goedmaker moest zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerpeloton begeeft zich nu al op heel ander terrein dan in de Vlaamse klassiekers. Lotto-Soudal heeft nu misschien wat meer ijzers in het vuur, maar winnen blijft moeilijk. Het werelduurrecord van Victor Campenaerts is veruit het hoogtepunt van het jaar voor de Belgische ploeg.

Bij Lotto vinden ze dat ze wel meer gerealiseerd hebben dan het werelduurrecord breken met Campenaerts. Al onderschatten ze de impact hiervan niet. "We hebben er een ander soort en heel mooie aandacht door gekregen", reageert Kevin De Weert.

GETAXEERD OP VLAAMSE WEDSTRIJDEN

De Performance Manager vindt het voorjaar van Lotto niet zo tegenvallend. "We hebben al acht overwinningen in de WorldTour behaald. Dan heb je geen slecht jaar. Je wordt alleen wel getaxeerd op die Vlaamse wedstrijden. We hadden niet het gevoel dat Victor Campenaerts onze goedmaker moest zijn."

De andere uitslagen van de ploeg bezorgden Campenaerts dus niet nog extra druk. Die legde hij zichzelf wel op. "Chapeau. Doe het maar, hé. Tenslotte moest hij het alleen doen als je uit de startblokken schiet. Dan konden wij niet zoveel meer betekenen. Ik doe mijn petje af voor Victor. Ik ben niet verbaasd dat hij daar zo gefocust kon naar toeleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties